3/03/2014

kukkuu #2

Sunnuntaina heräsin, kun tuli Zoélta viesti, että autossa on tilaa, lähetkö meidän kanssa Pornic:iin (lähin rantakaupunki, jossa en vielä ollut käynyt). Vastaus oli totta kai myöntävä ja yhden aikaan saavuttiin määränpäähän auringonpaisteessa. Oli puoli muutakin maailmaa sinne suunnistanu, joten oli suuria ongelmia löytää ravintola, lounastettiin lopulta klo 15:15. Jälkkäriksi käytiin ostamassa paikallista erikoisjätskiä. Sitten käppäiltiin rannalle, ja illalla palattiin väsyneinä mutta onnellisina meri-ilmasta kotiin. Oli meri jo kaivannut!
IMG_5976IMG_5986IMG_6011IMG_6024IMG_6041IMG_6053
   Maanantaina oli enkussa suullinen koe luokan edessä. Itehän vedän aika improlla, kun taas ranskalaiset on kirjottanu kaiken sanatarkasti paperille.. Oli siellä sellasiakin esiintymisiä, että jotakin jännitti niin paljon, että piti oottaa aikalisä ja yrittää myöhemmin uudestaan. Oli ihan liian monta, joista en tajunnu mitään, koska aksentti oli aika vahvanpuoleinen ja sanavarastona sellasia enkun sanoja, jotka on ranskassa täsmälleen samat. Ne on sitten niitä hienostosanoja, että ei tällänen suomalainen niitä tajuu. Ainiin, täällä muutes ei oo ees ihmeellistä, jos SYÖ LÄÄKKEITÄ KOULUSTRESSIIN. Että sellanen tää ranskalainen koulusysteemi ja mun koulu.
IMG_6060IMG_6062IMG_6064
   Maantaina oli rotary-illallinen.Tällä viikolla oon ollu kaksi kertaa fysioterapiassa, jospa noi polvet alkais parantuu. Keskiviikkona lounastettiin yhessä baarissa 10,10e pääruoka + jälkkäri -tyyliin niin herkullisesti Zoén ja Swenjan kanssa, että ei mitään rajaa, NAM <3 Kaupungilla kiertelyä ja  zumbailua kuului myös aurinkoiseen, paikoittain jo +15C päivään täällä Nantesissa, jossa myös puut on ruennu kukkii ainakin koululla <3
IMG_6067IMG_6069IMG_6071IMG_6073IMG_6075IMG_6081
   Torstaina mentiin teatteriin luokan kanssa kattomaan Macbeth. Kolme tuntia oli liikaa, oltiin kaikki niin väsyneitä loman kynnyksellä, kotona olin siinä puolilta öin. Samana päivänä myös saksalaisen lähti ja italian opiskelijat palas Ranskaan. Perjantaina oli valinnaisen enkun suullinen koe, koulun jälkeen käytiin moikaamassa Italiasta palannutta Yasminea. Tee/herkkuhetken jälkeen, kerkesin pyörähtää kotona vaan kattomassa bussiaikataulut, ennen kuin lähdettiin keilaa mun 17 ja PUOLI -vuotissynttäreitten kunniaksi muutaman kaverin kanssa XD Ollaan kyllä ihan kiitettävän impulssiivisiä, koska kun bussi ei pystyny menee oikeelle pysäkille asti, niin käveltiin sitten puskia ja autonvarsia pitkin keilahallille, mutta palatessa löydettiin sitten ihan kävelijöitten alikulkutunneli .. XD Subway -illallinen ja kotiin nukkumaan onnellisena :)
IMG_6148
   Lauantaina kolme tuntia koulua ja sitten vihdoin koitti LOMA!! <3 Loman kunniaksi Nantesiin tuli viettää päivää meidän piiriläisiä, brasilialainen Vinicius, usalaiset Mollie ja Courtney, ja tän vuoden alussa saapunut argentiinalainen Felipe, jonka kanssa ei oltu vielä nähtykään! Nantesilaisia meitä oli mun lisäksi filippiiniläinen Danika ja austraalialainen Tayla, joka esitteli meille yhden toisen newbien (=vaihtari joka on saapunu viimeisellä tulolla eli nyt ne talvella tulleet. Oon siis nyt oldie, koska oon saapunu syksyllä, apua niin outoo!!), austraalialaisen Neishan. Päivä oli tosi ihana, siihen kuului vaan yksinkertaisesti syömistä (me syötiin Mollien ja Felipen kanssa kebabia, ja vähänkö se on täällä hyvää :D ), kiertelyä, Le Nid -näköalapaari, jutustelua, ja asemalla soitettiin Vinin kanssa pianoa vielä ennen kuin oli pakko sanoo niille ihanuuksille :S Mun sydän on oikeesti särkynyt pelkästä ajatuksesta, että ei tulla ees näkemään montaa kertaa enää tän vuoden aikana. Mun suuri unelma ois tehdä Amerikkatour Argentiinasta aina Kanadaan asti, että pääsisin näkemään niitä vielä tän vuodenkin jälkeen. Ranskaan mä pystyn palaamaan ihan helposti vaikka viikonloppu visiitille, mutta ei sinne maailman toiselle puolelle niin vain lähdetä. On näköjään ihan sama, minne sitä vaihtoon lähtee, aina tulee niitä, joita jää kaipaamaan, ja joita ei tule koskaan sitten enää näkemäänkään. Hah hah, musta on tullu täällä pessimisti, mutta ette voi sanoakaan, että tuo ei olisi totta. 
IMG_6155
Austraalialaiset Tayla ja Neisha
IMG_6156
Brasililainen Vinicius ja usalainen Mollie
IMG_6165
Me kaikki! Vasemmalta lähtien: minä Suomesta, Felipe Argentiinasta, Danika Filippiineiltä, Vini Brasiliasta, Courtney Usasta, Tayla Austaaliasta, Mollie Usasta ja Neisha Austraaliasta
IMG_6166
Minä, Danika ja Felipe
IMG_6175
   Kotiin palasin surullisena heippojen sanomisestä, onnellisena ihanasta päivästä ja väsyneenä rankasta viikosta. Pidettiin ihana illallinen leffan kera olohuoneessa :)
IMG_6183
   Sunnuntaina nukuttiin kaikki pitkään, ja sitten alkoi suomalaisen lounaan valmistus! Makaroonilaatikko ja laskiaispullat onnistui hyvin ja niiden voimalla sainkin melkein jo matkalaukun valmiiksi matkaa varten. Tiistaina lähdetään sitten perheen kanssa Pariisiin ja perjantaina alkaa bustrip Paris-Barcelona, jonka ohjelman laitan tänne ajastuksella julkaisuun, että teillä on jotain lukemista perjantaita 14. maaliskuuta ennen :) Muistakaahan vielä kans laittaa kysymyksiä tänne :)
IMG_6184IMG_6186

2 comments:

  1. haha saanko olla vähä oikeinkirjoituspoliisi ;) Australialainen* :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh là là hei kuulisit mun suomen kun mä puhun XD

      Delete