6/09/2014

pays basque

Keskiviikkona 28. toukokuuta illalla hypättiin autoon hostvanhempien, -veljen ja sen kaverin kanssa, nokka kohti Baskimaata. Takapenkki veteli sikeitä aika lahjakkaasti viiden tunnin aikana kunnes saavuttiin perheen lomatalolle. Seuraavana aamuna heräsin nätteihin maisemiin!
IMG_0837
Isoisän perinteinen baskitalo
IMG_0839
Anglet
IMG_0843
   Torstaina lounastettiin isoisän luona (nam jälkkäriks oli sellasta vuohenmaidosta tehtyä jogurtin/vanukkaan tapasta lohkeavaa juttua, nam nam ), pojat halus skeittaan, joten mentiin yhelle rannalle ja Angletissa asuskeleva Heidi tuli sanoo mulle jo bonjour!! <3 Illalla jätettiin pojat isoisälle, me käytiin aperolla sen kylän keskustassa, jossa oli lomatalo, vanhempien kaa ja sitten illallinen.
IMG_0857
Kaikkien talojen tyyli oli samanlainen, väri oli joko punainen, sininen tai vihreä
IMG_0858
La palla - perinteinen baskilainen peli
IMG_0869
Guéthary - kylä, jossa meidän talo on
IMG_0872
Oli ihanaa syödä pitkästä aikaa perunoita!! Tänä viikonloppuna kuorin ekaa kertaa perunoita Ranskassa :D
   Seuraavana päivänä nähtiin kunnolla Heidin kanssa Biarritzissa! Rakastan olla suomalainen ulkomailla :D Pikniköitiin rannalla, nautittiin tosi hyvästä säästä ja rannoista. Menin sit viellä yöks Heidille (en muistanu ottaa ees kameralla meistä kuvaa!!) ja aamulla Heidi lähti Espanjaan ja sen hostisä heitti mut meidän kylään.
IMG_0876
Paratiisiiii
IMG_0878
Ravintolan rouva suuttu meille kauheesti, kun mentiin sinne vessaan, joten ostettiin sitten jälkkärit :D Ihan hyvä vaan, koska oltiinkin ettimässä lounaan jälkiruokaa, tosin kello viideltä iltapäivällä :P
   Lounastetiin St. Jean de Lux -nimisen kaupungin satamassa, sitten käveltiin kaupungilla, katottiin tennistä isoisän luona (täällä on ns. Ranskan Winbeldonit menossa ja jokainen tuijottaa sitä ihan innoissaan..) ja sitten mentiin Espanjan puolelle syömään tapaksia! Oli tosi kivaa, ja siellä ulkona oli oikeesti vauvasta vaariin iltaisin, rakastan tollasta :)
IMG_0880
Aamukävelyllä hostmaman kaa
IMG_0887
J'adoreeeee
IMG_0891
St. Jean de Lux
IMG_0910
"Il y a une photo à faire."
IMG_0915
Perinteistä baskilaista kanaa, nam toi vielä tomaatin yms vihannesten kastikeen kaa :)
IMG_0917
Gâteau basque
IMG_0921
Kun palaan Suomeen, mulla on miljoona (en valehtele oikeestikaan paljoo..) kuvaa kehitettäväks..
IMG_0936
Hostvanhemmat Marianne ja Nicolas
IMG_0947
Espanjalaisessa lihakaupassa!
IMG_0951
Jokainen baari täynnä!
IMG_0953
Aloittelu tapaksia :)
IMG_0956
Nähtiin maailamn ihanin mielenosoitus <3
   Seuraavana aamuna heräsin kuudelta ihan jäätävään vatsakipuun, ei oo varmaan koskaan sattunu niin paljon, mutta onneks superaspiriinit autto! Päivä meni takasin matkustaessa, sairaan nätillä levähdysalueella pikniköiden aurinkoisessa säässä :) Oli aivan ihana viikonloppu :)

2 comments:

  1. aivan ihania kuvia taas nelli!! :) sun blogia on niin kiva lukia ja ihastella kaikkea :) tässä on linkki mun vaihtariblogiin jos oot kiinnostunu http://ryesanni.blogspot.fi/ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos paljon!! oi ihanaa, nyt eka 2014-2015 vaihtariblogi lukulistalla :)

      Delete