2/23/2014

demande

demande
6 KUUKAUTTA sitten saavuin Ranskaan, perjantai 23. elokuuta. Elämä tänne on saatu rakennettua ihan totaalisesti, oon henkisesti kasvanu ihan tosi paljon, saanu unohtumattomia muistoja, oppinu ranskaa, tehnyt tutkimusmatkoja ranskalaiseen herkkumaailmaan,.. Onneks kaikkee tuota ja muuta on aikaa vielä noin 4,5 kk aikaa tehdä. Mulla on ollu tosi ihana viikonloppu, siitä ja kaikesta muusta kuulumisista saatte kuulla myöhemmin, koska nyt on vihdoin kysymysten aika. Kysykää mitä ihmettä vain haluatte, kysymykset saa koskea ihan mitä vain, niin elämää Suomessa tai Ranskassa, vaihtovuodesta yleensä, Rotareista, Ranskasta, mitä vain!!
    Il y a 6 mois quand je suis arrivée en France. Maintenant vous avez la possibilité de poser des questions! I have been 6 months in France. Now it's your time to ask me questions about what ever you want!

9 comments:

  1. Mikä /mitkä asiat ovat yllättäneet sinut viimeisen kuuden kuukauden aikana? Iloisesti tai ikävästi.

    ReplyDelete
  2. Jotain, mitä olisit halunnut kuulla joltain vaihtarilta ennen omaa vaihtovuottasi ja haluat nyt kertoa tuleville, tai muutenkin tärkeimmät ohjeet, sanomiset tänä vuonna lähteville.
    Erityisvinkkejä Ranskaan menevälle? :)
    Mitä piirrettä rakastat ranskalaisissa eniten?
    Tiiän, vaikea valita mutta paras ranskalainen syötävä, suolainen ja/tai makea!
    Analyysi ranskalaisista pojista ja miehistä, onko ne niin upeita ja charmikkaita kuin väitetään? :D
    Saitko kavereita kuinka helpolla alkuvaiheessa, nimenomaan ranskalaisia?
    Ja sitten haluaisin kuulla rahankäytöstä, olis kiva kuulla viitettä että miten on uponnut siellä asuessa, ihan mielenkiinnosta sen kannalta kun itsekin lähden Ranskaan. Onko sulla ollu joku budjetti siellä että paljonko saa käyttää esim kuussa?

    Paaljon kysymyksiä, kiitos ja anteeksi xD

    ReplyDelete
  3. Mitä olet ikävöinyt eniten Suomesta?

    ReplyDelete
  4. Pakko tulla kommentoimaan kun huomasin (nyt vasta, heh) sun kommentin mun vanhassa blogissa viime vuodelta ennen kun olit lähteny. Kauheen kiva blogi sulla! :) Miten on Ranskassa menny? Tuli hirvee ikävä omaa vaihtovuotta ku selailin sun päivityksiä :D hui kauhee siitki on jo koht kaks vuotta ku tulin takas.. Sanoit muistaakseni että oot district 1510:ssa (samassa missä itse olin)? Varmaan samat Rotary-ihmiset siellä pyörii vieläkin (sano Mauricelle terkkuja..en kyl tiiä onks se enää siellä mut mun aikoina se oli mun counsellor :D) Mitä ootte districtin kanssa tehneet? Kävittekö Mont Saint Michelissä?

    Tulipas maraton-viesti, sorry :D mut ei muuta ku tsemppiä sulle ja tervetuloa Rotexeihin kun palaat takaisin Suomeen :)

    ReplyDelete
  5. Onko ihmiset olleet kiinnostuneita Suomesta tai suomen kielestä?
    Paras ranskalainen ruoka?
    Onko Ranska juuri sellainen paikka minkälainen sen oletit olevan?
    Ovatko mielipiteesi kotimaastasi muuttuneet?

    ReplyDelete
  6. Miksi rotary?
    Miksi ranska?
    Mitä kaikkia maita mietit?
    Miten rahoitit vuotes?
    Suosikkipaikkasi Nantesissa?
    Paras ranskalainen ruoka?
    Suosikkisanasi ranskaksi?
    Minne haluaisit matkustaa?
    Miksi lähdit vaihtoon?
    Vaihtarikilot: totta vai tarua?
    Hauskin/omituisin/ihanin/ärsyttävin ranskalainen tapa?

    ReplyDelete
  7. Oon ite lähössä Rotareiden kautta Ranskaan vaihtoon syksyllä, ja oon kuullut että ranskalaiset ois rasistisia, jos ei puhu ranskaa hyvin, tai jos et ole jostain kiinnostavasta maasta :D. Joten onko ranskalaiset olleet vähemmän/enemmän rasistisia kuin odotit? Ja haluisin vielä kysyä, että mikä sun ranskan numero oli kun lähit? :)

    ReplyDelete
  8. Paljonko sun vaihtovuosi suunnilleen maksoi kokonaisuudessaan? Oletko joutunut vaihtamaan monta kertaa host-perhettä? Oon kans harkinnu lähtee jonnekkin päin Eurooppaa, luultavasti Kroatiaan rotareiden kautta tässä lähitulevaisuudessa. Harmi vain, että mun pitäisi rahoittaa se itse.

    ReplyDelete
  9. Pitikö teidän perheen Suomessa ottaa vaihto-oppilas asumaan kotio ns. sun tilalle? Oon joskus kuullu tällästä Rotareista ja asia on vaivannu mua tosi pitkään!

    ReplyDelete