1/06/2014

les vacances de noël

(=Joululoma)
Tänään jatku koulu = puol kuuden seiskan herätykset. (EDIT: Oho suomeks ei sanotakaan kuus tuntia ja puoli, mulla on ollu vähän sellaset päivät taas vaihteeks ettei pää toimi millään kielellä :D )
...
...
...
    Mutta ette oo ees kuullu mun lomakuulumisia! Koitan muistaa kaiken ja hyppään siis ekan viikonlopun ja joulun yli, koska niistähän ootte jo kuullu! :) Ja hyvää uutta vuotta myös!!
   Ekana maanantaina käytiin Ikeassa ja samassa rakennuksessa olevassa Atlantis-kauppakeskuksessa Léan ja Manonin kaa. Ainut miinus koko reissussa oli se, että ei ollu taaskaan perunamuussia vaan ranskalaisia lihapullien kanssa Ikean restossa. Syötiin myös PULLAA (p.s. itehän teen kyllä parempaa pullaa, ei se ruotsalainen pulla niin kummosta oo :P )

   Torstaina (eli se oli jo tavallinen päivä täällä ranskassa) meille tuli lounastaa yks vanha mies, joka korjaa hostveljen mopoa tai jotenkin sillei ne sen tuntee. Sen jälkeen lähdin kaupungille moikkaa muutamia vaihtarikavereita, jotka oli tullu kaupungeistaan viettää päivää Nantesiin. Sanottiin myös heipat uusiseelantilaiselle Katielle, sillä uusiseelantilaiset ja austraalialaiset saapuu ja lähtee tammikuussa!

   Perjantaina menin lounaalle sen rotaryperheen luo, jonka kanssa olin sen yhen sunnuntain meren rannalla joulukuun alussa. Heidän tytär oli ollu 6kk Lahdessa yliopistovaihdossa, joten riitti paljon juteltavaa! En muistanu ottaa kuvaa pääruuasta, mutta oli kyllä tosi suomalainen ateria porkkanasalaatteineen, punajuurineen, perunoineen (oon syöny täällä keitettyä perunaa täällä tasan kaks kertaa, toi oli eka kerta + kerran oli koulussa uuniperuna) ja lihapatoineen. Jälkkäristä onkin sitten kuva ja myöhemmin kahvilla oli KORVAPUUSTEJA!! Kun kotiin pääsin, alko pakkaus.

   Lauantaina oli siis perheen vaihto! En vieläkään laita niistä tuliaisista kuvia, laitan ne sitten kun oon antanu tuliaiset jo kolmannellekin perheelle. Oli hostisän synttärit, lounaalla ei mitään ihmeellistä, lahjojen vaihdot (sain hosteilta joululahjan!!), mutta illalla yks siskon kaveri tuli viettää iltaa, kun vanhemmat oli juhlistamassa syntymäpäivää ystävineen.

   Sunnuntaina käytiin pyöräilemässä, syötiin slunchia (lounaan ja illallisen välimuoto eli samaan aikaan kun Suomessa päivällinen) ja katottiin yks ranskalainen vanha huumorileffa telkkarista. Täällä on hyvä, kun voi laittaa tavallisesta telkkaristakin tekstitykset (hitto mietin tota sanaa vaikka kuinka kauan) päälle niin on tosi helppo ymmärtää. Telkkarissa kaikki puhuu epäselvemmin, mutta esim elokuvateatterissa ymmärtää kaiken ihan helposti.

   Maanantaina lounaan jälkeen oli nähtiin Clémencen (ollaan siis samalla luokalla, yks mun parhaimmista ranskalaisista kavereista, mutta pitkien koulupäivien ja välimatkojen takia ei pystytä juuri näkee koulun ulkopuolella kuin lomilla) kaa. Oli tarkotus mennä luistelee ulkoradalle, mutta sato vettä, joten mentiin sitten ostarille. Ei kyllä vähääkään asiallista kuvaa saa :D Illalla mentiin leffaan perheen kaa katto Angelica. Hostisä on siis vapaaehtoistyöntekijä tossa lähellä olevassa pikku elokuvateatterissa, joka viides viikko siellä joka ilta, joten siellä tulee käytyä usein.

   Tiistai oli sitten jo uuden vuoden aatto, jota vietettiin pienellä kaveriporukalla (eka oli vähän kyseenalasta että saanko mennä, mutta onneks kaikki järjesty..). Päivä alko ruokaostoksilla, lounastin sitten Zoélla, ennen kun mentiin järjestelee paikkoja. Meidän säälittävän näkösistä ruuista ja kaikesta muustakin ei oo kuin tärähtäneitä kuvia, lukuunottamatta mun ekaa GALETTE DE ROI (6. päivä oikeesti syötävä leivonnainen, josta voi löytää pienen esineen, löytäjä on kuningas/kuningatar, sen pitää vielä valita itelleen kuningas/kuningatar..) -maistiaista ja aamuviiden monopolya.

   Keskiviikko = oltiin rauhassa kotona, koska väsy, illalla taidettiin kattoo leffaa yms.
    Torstaina aamulla kävin uimassa ne perus 2km puolentoista viikon urheilutauon jälkeen, ja lounaan jälkeen menin luistelee ja kahville ecuadorilaisen Nicolen, philippiiniläisen Danikan ja sen kaverin kaa. Illalla käytiin kattoo leffa 100% Cashmire. Leffassa ymmärrän siis nykyään kaiken, jee :)

   Perjantaina kokeiltiin siskon kaa yhtä junaa, jolla voin mennä näppärästi kouluun, kävin varaa hotellin sitä varten kun äiti ja sisko tulee moikkaa mua tänne huhtikuun ekalla viikolla, lounastin kahen rotaryperheen kanssa, leivottiin flognarde -niminen kakku siskon ja isän kaa, ja ilta oltiin vaan rauhassa kotona äitin ja siskon kaa ja höpöteltiin kaikkee. Ainiin, mun suomikaverit oli lähettäny mulle joulupaketin, kävin hakee sen ekasta kodista, joten vaihdoin ekan perheen kanssa kuulumisia. Alle viikko muutosta, mutta tuntu ikuisuudelta, kun siellä olin viimeks asunu!

   Lauantaina lounastin mun kolmannen perheen kaa (kuvassa näkyy myös kylässä olevia kummeja, mutta veli puuttuu kuvasta!!), kävin kahvilla Zoén ja Yasminen kaa ja menin yöks ecuadorilaiselle Nicolelle, joka ei asu kuin 7min bussimatkan päässä. Meidän piti tehdä sanat yhtä laulua varten, joka on maaliskuussa olevaa Pariisin rotaryviikonlopun talent showta varten. Nicole opetti mulle espanjaa, ootan innolla ens sunnuntain rotarypäivää että pääsen käyttää mun espanjantaitoja lattareiden kaa :D

   Sunnuntaina jo kotoa muuttanut hostveli tuli lounastaa, syötiin taas galette de roi:ta, käytiin siskon kaa kattoo se uus disneyleffa, suomeks se on varmaan lumikuningatar, ja illalla tilattiin mulle uus simkortti hostien kaa, vihdoin!! Oli ton kortin kaa kaikkee ongelmia, mutta onneks noi hostit tarjoutu, että otan sen niitten liittymän kautta.

   Tykkään tosi paljon tästä perheestä, tää on tosi erillainen, mutta ihana! Meillä on kankaiset servietit ja leffassa ostetaan aina tikkarit, namskis (t. Nelli, joka inhos Suomessa tikkareita) <3
   KERTOKAA MULLE MITEN FLICKRIN SAA TOIMII NORMAALISTI, KOSKA NOI KUVAT LATAUTUU BLOGIA KATOTTAESSA IHAN LIIAN HITAASTI!

  

8 comments:

  1. pitääkö sun tosiaan herätä jo puoli kuudelta (5.30 ???) toivottavasti kuitenkin 6.30 eli puoli seitsemän? vai onko uusi koti tosiaan niin kaukana koulusta :-(

    ReplyDelete
  2. Kun palaat Suomeen, niin ootko sitten lukion kakkosella vai kolmosella? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakkoselle meen, mutta ei haittaa, koska en jää pyhäjärvelle, joten kaikki on muutenkin ihan uusia naamoja :) en saa tästä vuodesta koulun kannalta kuin ranskan kielen taidon (haluun vaihtaa lyhyeltä ranskalta pitkälle ranskalle!!!). yhtään kurssia ei oo näillä näkymillä tulossa, eikä se haittaa, koska ei niistä puutettakaan. toisin kuin mun luokkalainen amerikkalaistyttö, joka hyppää suoraan kolmoselle :P ja ne lattarit jotka lähtee vaan vähän aikasemmin kotimaahan tekee muutamat koulujutut ja voilà ei tarttee tuplata.. joo mutta oikeesti jos mietit että lähetkö, koska et haluis olla vuotta nuorempien kanssa, lähet ihmeessä, tästä vuodesta saa niin paljon!!! :)

      Delete
  3. australialainen eikä austraalialainen! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mun korvaan noi kummatkin kuulostaa aivan hyviltä :D

      Delete
  4. Ei tätä pysty olla lukematta ilman että tekis mieli syödä tai leipoo heti samantien jotain herkkuja!! Aivan ihania kuvia ja hei nyt on jo kohta helmikuu!! Kohta nähdään Nelli, ikävä! <3
    Jatta

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ihana :D leivotaan sit yhessä kun oon palannu! mullakin sua!! <3

      Delete