6/20/2013

pinssit a la nelli

Bonjour chéris! :) Mun viime päivien projekti on ollut pinssit. Rotaryvaihtarithan tekee/ostaa pinssejä, vaihtaa niitä keskenään ja kiinnittää ne Rotary-bleiseriin (joitten pitäs tulla ihan muutaman viikon sisällä!!!). Vuoden loppuessa me muistutetaan takkeinemme joulukuusta, mutta tykkään tästä ideasta kyllä paljon :) Tässä mun resepti pinssien tekoon:
 
tarvikkeet

- kartonkia (esim. sinistä ja valkoista) - pieniä Suomi-aiheisia kuvia (esim. Suomen lippu, muumit, Angry Birds) tulostettuna ja leikattuna - koristeita (esim. koristelunauhaa, puolikkaita helmiä ja  "lumihiutaleita") - sakset - liimaa - laminointikone ja laminointitaskuja - kuumaliimaa - kuulakärkikynä - pinssipohjia (clikc!)
 
vaihe1

 Leikkaa kartongista kuvaa hieman suurempi pala ja liima ne yhteen.
 
vaihe2

Leikkaa koristelunauhasta oikean kokoinen pala ja liimaa se pinssiin. Jos käytät isoa koristetta kuten lumihiutaletta, kuumaliimaa se pinssiin laminoinnin jälkeen.
 
vaihe3

Kirjoita pinssin kääntöpuolelle nimesi ja maasi, jotta pinssin tuleva omistaja muistaa, keneltä pinssin sai :)
 
vaihe4

Laita pinssit laminointitaskuun, laminoi sivu ja leikkaa pinssit irti. Voit vaihtoehtoisesti päällystää pinssit tavallisella kirjojenpäällystysmuovilla. (+Liimaa iso koriste.)
 
vaihe5

Kuumaliimaa pinssi pinssipohjaan.
 
VOILÀ!!
 
IMG_7300IMG_7303IMG_7306IMG_7309IMG_7311IMG_7317IMG_7320IMG_7323
    Tällä hetkellä mun pinssisaldo on 130 kpl, sisältäen 30 kpl Lahden koulutuksesta ostettua pinssiä. Pinssipohjia tilasin muistaakseni 211 kpl, joten vielä reipas sata olis tehtävä! Pinssien teko on kuitenkin tosi kivaa, kun saa vaan aikaiseksi aloittaa. Helpoin tapa aloittaa pinssien teko on vain mennä lähimpään askartelukauppaan ja katsoa, mitä siellä olisi tarjolla. En usko, että nuita mun käyttämiä koristeita löytyy joka kaupasta, ainakaan ite kaupungissa käydessä en löytänyt mistään kaupasta vastaavia! Mutta varmasti jotain käyttökelpoista! :)
   Ensimmäiset 69 kpl tein jo vuodenvaihteessa, joten ei jäänyt niin kova urakka. Tuleville vaihtareille vaan vinkiksi, että pinssien tekoa voi aloitella vaikka heti, kun lähtö varmistuu, koska silloin on aikaa ja odottelun tuottamaa tuskaa voi kanavoida pinssien tekoon - kiitätte itseänne myöhemmin! Joka tapauksessa luulen, että noi 240 pinssiä riittää ihan ok. Mitäs luulette? :) 
 
HYVÄÄ JUHANNUSTA!
Nelli

10 comments:

  1. Ihania pinssejä oot tehny :D

    ReplyDelete
  2. Tosi hienoja noi pinssit!! Tykkään varsinki noista angry birdseistä! :)) Näissä pinsseissä riittää kyllä urakkaa, jos ite askartelee suurimman osan :D vitsit nyt mua harmittaa ku tajusin just 100 pinssiä tehneenä etten oo kirjottanu mun nimee niihin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos! jep on kyllä tekemistä, mutta melkein jo voiton puolella ollaan, joten eiköhän se onnistu :) älä huoli, ei ne luultavasti edes muista, kuka se nelli rönkkö olikaan ja kyllähän sä voit laittaa niihin loppuihin nimen :)

      Delete
  3. eikää toi päällään seisova muumi, rakastuin tohon pinssiin!! :D oikeesti ei tässä kehtaa omia tekeleitä ees esitellä, noi sun omat on ihan uskomattomia!! mulla ei ois kärsivällisyyttä kaikkiin noihin koristeisiin ja kaikkiin, voi että oikeesti :33<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha saat sitten sellasen, jos haluut :D totta kai kehtaat, tiiän että niistä tulee tosi hienoja!! hehe mais merci beacoup <3

      Delete
  4. Mahtavan nököisiä pinssejä. Oot khyll tosi taitava tekee noita :)

    ReplyDelete
  5. Ihanii noi sun pinssit!! Mun omat on iha pliisui noihi verrattuna xD mut hyvää vaihtovuotta sulle ranskaan :)

    ReplyDelete