3/17/2013

mikki hiiri ja pihtisynnytyksiä

IMG_5145 IMG_5171 IMG_5200 IMG_5215 IMG_5216 IMG_5224 IMG_5231

Bon après-midi! Eilen tosiaan startattiin äitin kanssa kello seitsemän tasan kohti Oulua ja piirin 1400 ekaa koulutusta lähteville vaihtareille eli outboundeille. Koulutus kesti neljä tuntia ja tykkäsin kyllä paljon! Meidän piiristä on lähdössä vaan 8; 5 tyttöö ja jopa 3 poikaa! Kaikilla muilla kohdemaa oli joko USA tai lattareissa, niin olin ainut joka tänne Eurooppaan jää. Siellä oli myös kanadalainen vaihtari kertomassa, puhu kyllä suomee hyvin ja piti tosi tosi hyvän puheen! Varsinkin tän Magalin puheen aikana tajusin paremmin tosi tärkeitä juttuja: ennakko-odotuksia ei kannata tehdä, koska todellisuus ei tuu vastaamaan niitä ja sun asenne on se, joka ratkaisee, miten hyvä vuosi sulle on tulossa. Luulin, että olin jo sisäistänyt nuo asiat, mutta vasta koulutuksessa ymmärsin ne kunnolla kunnolla. Oon todella kova suunnittelemaan ja haaveilemaan, joten sain nyt tarpeellisen herätyksen siihen, että en siten pety, kun asiat ei mee niin kuin mun haaveiluissa. Siinä puheessa Magali puhu myös, että luuli olevansa samanlainen ihminen täällä kuin kotona Kanadassa, mutta oppi täällä Suomessa oppi tuntemaan oikean itsensä. Odotan kyllä tuota kokemusta! :)
   Kouluksessa oli tietysti paljon paljon muutakin asiaa, käytiin läpi tälläisiä aiheita: Rotaryn nuorisovaihto-ohjelma ja organisaatio, kohdemaat, koulutusohjelma, lähtöpäivät ja kirjeenvaihtajat, kustannukset ja stipendit, valmistautuminen, vaihtarin asema, säännöt, mitä vaihtarilta kohdemaassa odotetaan, muista!, turvallisuus ja vakuutukset, koulunkäynti Suomessa ja maailmalla, Rotex-toiminta, kokemuksia vaihtovuodesta, kotitehtävät, isäntäperhevalmennus ja kokemuksia isäntäperheenä olosta. Kotitehtäväks tuli tehdä 3-5 min esitelmä itsestä englanniksi ja kaksi 10-20 min pituista esitelmää Suomesta englanniksi. Ranskassa on ihan turha rueta pitämään puhetta englanniksi, mutta ompa sitten jotain jota lähtee työstämään, kun on aika pitää hostklubille esitelmä ja ehkä myös koululle! Mua ei ainakaan vielä oikeestaan jännitä nuo esitelmät, vaan päin vaistoin oon innoissani!
   Jos mietitte, miks Mikki Hiiri on päässyt otsikkoon, niin meille sanottiin, että hyvä vaihtari on kuin Mikki Hiiri: isot korvat, isot silmät, pieni suu. Selväks tehtiin myös, että vaihtovuosi on kouluvuosi eikä matkusteluvuosi. Ranskassa koulua ainakin  saa tarpeeks, härreguud se koulupäivän pituus :D
   Ei ollu juuri aikaa jutella muille vaihtareille, mutta lähdin sattumalta samaa matkaa pois yhden usavaihtarin kanssa ja juteltiin kaikkee, niin huomas miten samanlaisia me vaihtarit ollaankaan! :)
   Jäätiin Ouluun hotelliin yöks, koska mentiin kattoo illalla teatteria! Pystyn käymään niin harvoin teatterissa, että oli kyllä tosi luksusta. Esitys oli nimeltään Kätilö ja kertoo julman rakkaustarinan Petsamosta sodan aikaan. On kaikkea pihtisynnytyksistä ja jalan amputoinnista alkaen. Se oli hyvä! Ah, ja hotellin aamupala namnam ♥

 bientôt,
Nelli

2 comments:

  1. Mä en oo ehtinyt käydä Pannukakkutalossa vielä kertaakaan vaikka on ollut tarkoitus. Tosin Oulussakaan ei tuu enää niin usein käytyä. Ehkä pitää käydä siellä seuraavan kerran, kun kotiseudulle eksyy.

    ReplyDelete
  2. oi pannukakkutalo on niin söpö! pakko kyllä myöntää, että en käyny tuolla itekkään, olin vaan aamukävelyllä.. :D mutta on varmasti poikkeamisen arvoinen paikka! :)

    ReplyDelete