3/19/2013

usa italia kanada ranska



Hellou! Nytpä kertoisin teille mun neljästä maavaihtoehdosta ja miks ne valitsin! Kaikki neljä tosiaan sijoittuu Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, koska äiti oli sitä mieltä, että muut on liian vaarallisia. No, niinhän se onkin, esim. Brasiliassa vähän aikaa sitten yks rotaryn vaihtari joutui taksissa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi, unohtamatta kaikkia niitä ryöstöjä! :( Jokatapauksessa oon tyytyväinen mun valintoihin, kyllä kauemmaksikin kerkeää matkustaa myöhemminkin! :) Ja kuten joku viisas ihminen vaihtovuodesta sanoi: "Ei ole väliä, minne lähtee, kun vain lähtee."

blogi 1. USA
High school, siihen liittyvä spirit ja kerhot, ison maan tarjoamat monet mahdollisuudet, oppiminen puhumaan englantia kuin äidinkieltään, huippu maaohjelma. Tossa syitä, miks tää ehkä suosituin kohdemaa oli mullakin ykköspaikalla. Ainut asia, mikä tällä hetkellä enää usan missaamisessa harmittaa, on Broadway-musikaali, jota maaohjelmassa pääsee katsomaan. Mutta joku päivä vielä mä käyn rapakon takana! :)

blogi1 2. Italia
Italia hyppäs listalle vähän yllättäen. Kun istuin alas ja laiton maiden plussat ja miinukset ylös, listasin hyviksi asioiksi tälläisiä: erikoinen, uusi kieli, lämpö, Eurotour, kulttuuri, halpa ja ruoka. Oon opiskellu italiaa kansalaisopistossa syksystä alkaen ja se kieli on kyllä jätte kul! Pääsen kuitenkin kokeilee tän kielen taitoa kesällä, kun Pyhäjärvelle tulee italialainen kesävaihtari, jos uskallus ja taito riittää :)

blogi2 3. Kanada
Canada ei tuntunu oikein koskaan omimmalta vaihtoehdolta, mutta laitoin sen listaan, koska: vähän niin kuin usa (joo tiiän, maailman huonoin syy!!), kaksi kieltä, maaohjelma (täkään ei oo kyllä hyvä syy :D) ja ihana luonto. Jos oisin Kanadaan lähteny, olisin halunnu ehdottomasti Québeciin!

blogi3 4. Ranska
Syyt, miks Ranska listaan pääsi, tiedättekin jo. Mutta se, miksi Ranska oli vasta neljäntenä: koulu. Siellä on siis maanantaista lauantaihin koulua, noin kello 8-18, paitsi keskiviikkona ja lauantaina ei oo iltapäivän tunteja. Ruokkis on kuitenkin 2 h ja kuuden viikon välein kahden viikon lomat, joten ei tuo niin paha ole! Isona plussana muuten se, että koululounaaseen kuuluu useimmissa kouluissa alku-, pää- ja jälkiruoka! ♥

Jos joku miettii, millä perusteella maat päätetään: se on tuurista kiinni!! Jos haluat vain ja ainoastaan tiettyyn maahan, keinot Rotareilla on hyvä tuuri ja laittaa lista täyteen maita, joihin on vähän paikkoja ja paljon lähtijöitä. Olisin varmaan menossa USAan, jos Ranskan tilalla ois ollu vaikka Australia (Ranskaan on siis enemmän paikkoja kuin hakijoita). Mutta Rotary ei oo oikee järjestö niille, jotka haluaa vain yhteen tiettyyn maahan. Oon tosi tosi ilonen, että rotarit päätti maan mun puolesta, koska pääsen oppii ihan uuden kielen ja kaikkee muuta!!! Ollaan ranskatyttöjen kanssa intoiltu ja juteltu vaikka mistä, ja meillä on kyllä tosi huippu porukka lähdössä! ♥
   Mutta kaikki maat on kyllä hienoja, joten jos lähtee hyvällä asenteella, vaihtovuodesta tulee mahtava! ♥

Bisous,
Nelli

P.S. Kuunnelkaa ihmeessä tuo biisi, kuuluu mun vaihtaribiisejen top 3:een!

6 comments:

  1. Jee oon ite lähdössä Kanadan Quebeciin :)! Kiva blogi sulla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, vähänkö kiva! mikäs parempaa kuin oppia kaksi kieltä samana vuonna :) et merci beaucoup :)

      Delete
  2. tätä sun blogii on ihan sika kiva lukee ku ite olin samas tilantees vuosi sitten :) oon siis täl hetkel vaihtarin ranskas. se on kyl totta et ranskan koulusysteemi on joskus vähän perseestä mut valitsit kyl oikeen maan ;)

    ReplyDelete
  3. voi kiva kuulla! :) kuulin, että lauantaina ei ookkaan koulua, onko sulla niin vai riippuuko, missä päin ranskaa on? joo tuntuu kyllä, että just oikeeseen paikkaan ollaan menossa ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. se riippuu ihan koulusta ,joissakin on lauantainkoulupäivii mut jos käy hyvä tuuri nii sul ei satu tuntei sille päivälle :) ittelläni on normaalisti 10-12.. jos haluut lukee lisää ranskast nii http://matildaranskassa.blogspot.fi/ täs on mun blogi :)

      Delete
    2. oukei :) joo haluan toki, käyn heti kattoo!

      Delete