3/22/2013

tarte aux tomates

IMG_4959 IMG_4960 IMG_4961 Ainekset:
100 g kylmää voita
1,5 dl emmental-juustoa raastettuna
200 g vehnäjäuhoja
1-2 rkl kylmää vettä
TÄYTE:
2 rkl punaista pestoa
4 tomaattia
puolikas punasipuli
100 g chèvrejuustoa (=vuohenjuusto)
suolaa ja mustapippuria
 PINNALLE
tuoretta basilikaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuutioi voi ja raasta emmentaljuusto. Mittaa jauhot, juusto ja voi yleiskoneeseen ja pyöräytä raemaiseksi massaksi. Lisää vesi ja anna koneen käydä, kunnes taikina vetäytyy palloksi. Vuoraa torttuvuoka leivinpaperilla (itse voitelin voilla..). Kauli taikinasta parin sentin paksuinen, vuoan halkaisijan kokoinen levy ja painele se vuokaan niin, että se peittää myös reunat. Levitä pesto taikinalle. Viipaloi tomaatit, sipuli ja chèvrejuusto ja asettele vuorotellen limittäin peston päälle. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. Paista uunissa keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat saaneet hyvän värin. Anna jäähtyä, koristele basilikalla ja tarjoa! 
IMG_4967
Terve! Tässäpäs teille ranskalaisen tomaattipiirakan resepti, jonka löysin Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta -nimisestä kokkikirjasta! Resepti on helppo - ja maku jätte bra! Uskoisin että nekin, jotka eivät chèvre- eli vuohenjuustosta välitä, saattaisivat tästä pitää :) Ainakin meillä piirakka syötiin yhdessä hujauksessa, joten suosittelen kokeilemaan!

Bon week-end!
Nelli

P.S. Juttelin facessa yhden ranskalaisen kanssa, joka asuu mun ranskan piirin alueella, ja sain kuulla, että ei siellä olekaan lauantaina koulua! Super happy, saahan siellä joskus nukkua pitkään ♥

No comments:

Post a Comment