4/22/2013

@lahti

Heeeei!! Nyt se on ollutta ja mennyttä, nimittäin Lahden vaihtarikoulutus, vähänkö outoa! Tuota lauantaita ootti tosi pitkään ja nyt se sitten oli. Mutta mutta oli tosi kivaa, varsinkin kun tapasi muut Ranskaan lähtijät! Paljon näkyi myös vaihtarifoorumilaisia ja muutaman kanssa kerettiin myös jutella vähän. Olin useimmiten aluksi vähän pihalla, että kenen kanssa mä puhun, joten oli aina pakko kysyä, että "ai kuka sä olitkaan"? :D Mutta toi vaan varmistukseksi, kyllä mä sitten toki muistin! :)
   Ohjelmahan on edelleen luettavissa edellisessä postauksessa, mutta päivä koostui aamupalasta, lämmittelylaulusta (go bananas, go go bananas..), luennoista, lounaasta, huppareiden+t-paitojen+pinssien ostamisesta, rotarybleiserin sovituksesta ja kirjeenvaihtajan tunnista, jossa meidän kirjeenvaihtaja kerto kaikkee, mikä liittyy meidän maihin ja sitten sai kysellä kirjeenvaihtajalta ja entisiltä Eurooppa-vaihtareilta kaikkea. Mun ja Ellin piirissä eli 1510:ssä oli ollut yksi Rotex (eli entinen rotaryvaihtari) ja oli tosi kiva jutella. Aikaa jutteluun rotexien ja muitten vaihtareiden kanssa oli kyllä aivan liian vähän, ois riittäny juttua koko päiväksi! Tuolla kirjeenvaihtajan tunnilla löydettiin toisemme suurimman osan Ranskaan lähtijöiden kanssa, ja voi että kaikki oli ihan huippu tyyppejä! Oltiin varmaan kaikista ryhmäytynein porukka, sillä en ainakaan nähnyt toisia marttakerhoja kirjeenvaihtajan tunnin jälkeen vielä yhteisessä tilaisuudessa.
Vaihtarikoulutus, Lahti 20.4Vaihtarikoulutus, Lahti 20.4-002    Tuleville vaihtareille vinkiksi, että kannattaa mennä juhlasalin vieressä olevaan aulaan mahdollisimman aikaisin, sillä siellä myydään Rotaryn logolla varustettuja t-paitoja, huppareita ja pinssejä. Varsinkin parhaimmat koot huppareista loppuu nopeasti, joten sinne kannattaa suunnistaa ostoksille heti päivän alussa. Sain kuitenkin kivan hupparin, mutta leveyttä tolla kyllä riittää! No, ei jää ainakaan pieneks, vaikka kuinka lihoisin!! :D T-paitoja oli kolmessa värissä: turkoosi, vihreä & pinkki, joista päädyin sitten tuohon turkoosiin, kun se varmaan sopii mulle parhaiten. 30 kpl:n pinssipussi (50 €) lähti myös mukaan. Rotarybleiseri on siis kaikille pakollinen ja olivat tuolla Lahdessa sovituksessa. Postikuluineen kaikkineen bleiseri maksaa 195 € ja tulee postissa kesä-heinäkuun vaihteessa.
Vaihtarikoulutus, Lahti 20.4-001IMG_5568    Jäätiin vielä toiseksi yöksi Lahteen sukulaisten luo. Lauantai-ilta meni teatterissa, päädyttiin katsomaan Suomi-konepistooli, koska se näytös johon oltiin varattu liput, peruttiin. Sunnuntaipäivä oltiin shoppailemassa, ja sain ostettua mm. muutamia tärkeitä juttuja, joita Ranskaan on tarkotus ottaa mukaan: 1) Suomen lippu yhteiskuvia varten 2) Suomi-kirja ranskankielisenä, jota aion kuljettaa perheestä toiseen mukana ja näyttää kiinnostuneille 3) Kengät, sillä olen ihminen, jolla on maailman vähiten kenkiä, ja Ranskassa pidetään kenkiä sisällä, joten muutama pari lisää ei olis pahiitteeksi!
IMG_5621IMG_5655IMG_5646IMG_5685Vaihtarikoulutus, Lahti 20.4-003    Kotimatka menikin sitten Suomi-esitelmää aloitellessa. Härreguud se on paljon vaikeempaa kuin kuvittelin!!

À bientôt!
Nelli

6 comments:

  1. munki piti ottaa poikien malli ku naisten oli loppu, enkä tajunnu aiemmin niitä ostaa.... tyhmä minä. määki aina olin eka että hei mikä sun nimi olikaan mutta kyllä sitä yleensä aina heti muisti! sut ainaki tunnistin heti ku näin haha :) ja voi vitsi munki pitäs alottaa nuo esitelmät, varaudu, voi olla että tuun pariinki otteesee fb kyselee sulta että AI MITÄ PITI TEHÄ JA MONTAKO JA MITÄ.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne oli loppu jo heti tyyliin aamukahvin jälkeen, että kivat meille :D joo sut ja millat nyt tunnisti kaikista parhaiten! haha tuu vaan, mun vastaukset voi olla aika huonot, kun ää en oikein keksi, että mistä teen sen toisen 20min esitelmän :D

      Delete
  2. Hihii. Pinssit maksoi 50e 30kpl huomauttelee se maksaja täällä :-)

    ReplyDelete
  3. Te olitte neidit niin ihanan innostuneita, ihan tuli vähän haikee fiilis ja omat lähtövalmennukset mieleen! Mut voidaan jatkaa keskustelua vielä jos jotain kysyttävää tulee, mut saa ettiä fb:stä tai laittaa sähköpostia ;)

    terkuin se D1510:n rotex

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe toki pitää olla innostunu kun pääse tollaseen paratiisiin vuodeksi!! :) ois ollu kiva, jos oltais saatu jutella enemmän, mutta otan yhteyttä sitten kun on kysyttävää!! merci! :)

      Delete