4/11/2013

Saint Maixent l'École

MUUTOKSIA: MÄ MEENKIN PALJON PALJON PIENEMPÄÄN, MUTTA PALJON PALJON SÖPÖMPÄÄN PAIKKAAN NIMELTÄÄN SAINT MAIXENT L'ÉCOLE!  Ranskan päässä oli sekotettu Nelli ja Elli. Elli, joka on siis helsinkiläinen, menee nyt Nantesiin tai sinne Saint Herblainiin ja mä tonne Saint Maixent l'Ecoleen, minne Ellin oli eka tarkotus mennä. Toi nimi on ihan kauheen pitkä ja vaikee, ja joskus tuo kirjotetaan Saint-Maixent-l'Ecole eli nuilla väliviivoilla mitä onkaan, joskus ton e:een päällä on nouseva aksentti, niin en oikeen tiedä, miten se oikeesti menee :D
saint maixent l'ecole googlekuvat-001    Mutta joo sain pari tuntia sitten sähköpostia, että oli sattunu tollanen sekaannus. En aluksi ilahtunu mitenkään suuresti, mutta kun menin googlettamaan kuvia tuosta paikasta, niin helpotuksen ja ilon kyyneleet siinä tuli! Toi kylä näyttää ah niin söpöltä ja idylliseltä ♥ Tuo on maanviljelysseutua, joten saatan asua osan vuodesta maatilalla! Asukasluku on noin 8 000 eli vähän isompi kuin mun kotikaupunki Pyhäjärvi. Toi paikka on muuten tosi vanha, jostain 400-luvulta ainakin (?) ja wikipediassa oli aika paljon kaikkee sen historiasta, joissakin uskonsodissa se oli ollu tukikohta, jos en ihan väärin ymmärtäny :D Lisäksi tuon kylän nettisivuilla oli maailman söpöin kuva, jossa kaikki tanssi Disney-prinsessoiksi pukeutuneena maailman söpöimmällä kadulla! Toivottavasti se kuva oli oikeesti tuolta mun kylästä ja että siellä järjestettäis jotain tollasta, kun mä oon siellä! Ja tuolla myös muuten sotilaskoulutuspaikka! Ja noin 5 astetta lämpimämpää kuin ympäröivällä seudulla! Sain myös mun host nva:n sähköpostiosotteen siinä samassa sähkärissä, niin lähetin nyt sillekin s-postia :)
saint maixent l'ecole googlekuvat-002saint maixent l'ecole googlekuvatsaint maixent l'ecole googlekuvat-003    Kirjotin muuten joskus, että meen Pays de la Loiren alueelle, mutta toi kylä kuulu Deux-Sèvres -nimiseen departmenttiin, joka taas kuuluu Poitou-Charentes -hallintoalueeseen. Ei varmasti kerro nuo nimet mitään, mutta ajattelinpa vaan sanoa :) Ja lähin isompi kaupunki on Niort 24 km päässä ja edellisestä taas vähän isompi La Rochelle 64 km päässä! Eipäs tässä muuta kuin oottelemaan tulevia muutoksia :)

Bisous,
Nelli

2 comments:

  1. onneks olkoon! vaikuttaa upeelta paikalta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitti, mutta itse asiassa tuli jo muutoksia, niin ne kaupungit saattaa olla sittenkin toisin päin :D

      Delete