12/10/2013

10

LE DÎNER ROTARITIF. Mun ihanalla klubilla on joka vuotuinen tapa järjestää illallinen, jossa joka ruokalaji syödään eri talossa ja seurassa. Viime lauantaina oli tämänvuotuinen illallinen! Käytännössä tää illallinen toimii niin, että jokainen pari (rotaryjäsen puolisoineen yleensä, mun pari oli yks tän klubin lähettämä ex-vaihtari joka oli ollu Brasseissa) saa salaisen tiedon, että kenen luokse menee esin aperolle ja alkuruualle. Vastaanottava pari ei tiedä etukäteen ketkä noin 2-3 paria he tulevat vastaanottamaan, ja vieraat eivät tiedä muita pareja. Kun alkupalan aika loppuu, avataan kirjekuori, jossa on jokaiselle parille seuraava osoite, jossa pääruoka nautitaan. Jälkkärille kokoonnutaan kaikki yhteen ja ennen sitä on joku aktiveetti. Ne parit, jotka eivät olleet vastaanottaneet ketään apero/alkuruuaalle tai pääruoalle, tuovat jälkiruokaa (paitsi mun ja mun parin Cosmen ei tarvinnu muutan kun nauttia hyvästä ruuasta!!). Mun klubi on ainut Nantesissa, jolla tälläinen perinne on, ja olin enemmän kuin innoissani!!
IMG_4073    Oli hyvää ruokaa ja juomaa!!! Saavuttiin mun parin Cosmen kaa kohteliaasti 20 minsaa myöhässä koska keskustassa oli kauheet jouluruuhkat ja ei oikein osattu varata aikaa :D Aperoista ei oo kuvia, mutta oli mm. pikkutomaatteja, vähän ku suolaisia tuulihattuja, juustopaloja, galette (suolainen tumma lettu) - lohi rullia (oli niin hyviä, luulin eka että siinä oli rieskaa XD ) ja lihapaloja, tiiättekö sellasesta kuivahkosta makkara-meetvurstipötköstä leikattuja paloja, sanooks mitään??? Kuiteski, maittavan alkunapostelun jälkeen siirryttiin alkukeitolle, jonka ainesosista en mitään osaa sanoo, mutta hyvää oli taas. Meitä oli siis kahdeksan yhteensä ja kaikki oli tosi ihania, ja myös tosi kiinnostuneita Suomesta!
IMG_4076    Pääruoka syötiin mun nuorisovaihtaavan luona ja taaskin meitä oli 8, mutta eri seura! Tais olla härkää ja riisiä, ja ruokahan nyt Ranskassa aina on hyvää!! Jälkkärille ajaltiin Nantesin ulkopuolelle yhteen tangopaikkaan. Jooo :D Aktiiveettinä piti opetella tanssii tangoo, ja lopputulos oli sitten se että Cosmen kaa kadottiin paikalta ennen ku syötiin ees niitä kakkuja XD Mutta oikeesti oli tosi kiva ilta!! Ja oli ihan hyvä ettei menny kauheen myöhään, koska sunnuntaina soi kello 7:40, koska puol ysi oli startti ihanaan päivään, josta saatte kuulla huomenna!!! :) Bisous!!

2 comments:

  1. voi hitsit! sun rotarit siellä Ranskassa kuullostaa niin ihanilta ja mukavilta!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NE ON <3 kun niille antaa aina vähän aikaansa ja kiinnostusta, saa niin moninkertaisesti kaikkee takasin!!! en malta oottaa ens maanantaina kun pääsen aperitiiville!!!!!!!!!!!!

      Delete