12/21/2013

21

LES MARCHÉS DE NOËL. Vihdoinkin kuvia joulumarkkinoista. Nantesissa on siis neljä ulkojoulumarkkinaa; kaks isoa tavallista (ruokaa, käsitöitä yms.), yks aivan pikkunen ns. taiteilijoiden joulumarkkina ja neljäntenä "L'autre marché" eli "toinen markkina" -niminen enemmän erikoista taiteilijatuotteita tarjoava. Nuilta kahelta tavallisilta joulumarkkinoilta siis löytyy mm. lettuja, vohveleita, churroja, nugaata, vin chaud eli "kuumaa viiniä" eli melkein kuin glögiä, muuta kuumaa juomista, pieniä leivoksia, juustoo, makkaraa, suklaata, käsitöitä, pain d'épice eli maustekakkua, lautapelejä, koruja,.. Noi on siis ihan keskustassa, ja tonne kävelee 10-15min koululta, tulee tuolla käytyä melkein joka päivä. Muutenkin hyppytunnilla pidän enemmän siitä, että käy nopeeta pyörähtää keskustassa jonkun kaverin kaa kuin jökkää koululla. Jos teitä kiinnostaa, voin vielä koittaa laittaa lisää kuvia noista markkinoista, koska tuossa ei oo juuri mitään noissa kuvissa. Jouluvaloistakin muutamat kuvat on! Rakastan joulumarkkinoita, parhautta kun noi siis kestää yhteensä kuukauden!! Kuvia on siis otettua ihan marraskuun loppupuolelta asti eiliseen, kun kierrelttiin joulumarkkinoilla ennen meidän luokkaillista mun kavereiden Clemencen, Elisabethin ja Laloun kanssa!
   P.S. Käykää kurkkaa eilisen postauksesta, jos ne kuvat nyt toimis!! Paketti ei sittenkään siis tullu, mutta hostäiti sai selville, että siihen oli jotenkin jossain vaiheessa saatu väärä postinumero, joten paketti on nyt, jossain Alppien lähellä. Katotaan nyt saadaanko se kotiutettua jossain vaiheessa..

7 comments:

  1. Haluisin tulla sinne ja hakee nuo kaikki suklaat sun muut herkut tänne.. katon taas näitä kuvia ja kuola valllluu..!♥ näyttää niiiin ihanalta! ihanaa joulua sulle nelli, ota kaikki siitä irti! kiitos vielä joulukortista:)♥ -terveisin henna♥ ps. toivottavasti saat sen paketin postista!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ihana henna!! <3 :D kiitos samoin, hyvää joulua <3 kiitos, joo toivotaan :)

      Delete
  2. Onpas jouluista! :) t.Maarit

    ReplyDelete
    Replies
    1. niin, onneks noi markkinat on, koska muuten ei oo kyllä jouluisen näköistä :D

      Delete
    2. No täälläkin sataa lotistaa vettä toista päivää ja lumet hupenee taas uhkaavasti ties monettako kertaa tänä "talvena" ja juuri Maaritin kanssa oli puhetta että Lahdessa esim ei lumesta tietoakaan, joten juu ei jouluista ainakaan sään puolesta täälläkään!

      Delete
  3. Juu kiva olis nähdä lisää kuvia joulumarkkinoista ym. ym.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selvä, laitan lisää kun kerkeen käydä kuvailee lisää :)

      Delete