8/02/2013

blogeja euroopasta

BELGIA:
 
Tässä YFU-vaihtari Tiinan blogi, joka kertoo hänen vaihtovuodestaan 2012-2013 Belgiassa. En usko, että monetkaan ovat eksyneet tätä blogia lueskelemaan, mutta lukemisen arvoinen tapaus silti kyseessä! Loppua kohti osa postauksista vaihtuu englanninkielisiksi, mikä oli musta vaan hauska lisä. Ja tosi hienot kuvat!

RANSKA:
 
Ranskan kohdalla mä en tietenkään pystyny pitäytymään siinä max. kaksi blogia per maa -säännössä, joten tässä on nyt esillä mun lemppareita vanhoista Ranska-blogeista ja ihanien Ranskattarien ihania blogeja.

Emma on 2011-2012 vaihtari, joka oli samassa Rotary-piirissä kuin minne mä meen, jos oon ymmärtäny oikein. Tää blogi kehittyy ihan hurjasti vuoden aikana!
 
Viime vuoden bloista suosittelen ehdottomasti Matildan french version of my life -blogia ja Elinan mymmelina -blogia! Kummissakin aivan super ihania kuvia ja tekstiä, joten katsokaakin, että käytte nämä ihanuudet tsekkaamassa!
 
BONJOURR
Essi on siis yks meistä Ranskattarista ja suuntaa meistä eteläisimpään kohteeseen! Tosi ihana blogi, jonka postauksia oottelen aina innolla!

NIMETN~1
Tässä toisen ihanan Ranskattaren ihana blogi! Ainon hostkaupunki on ihan Luxemburgin liepeille, eli tosi erillaisesta alueesta on kyse, kun verrataan vaikka Nantesiin ja Pays de la Loireen. Ainon blogin pystyy ahmaisemaan kerralla aivan vaivatta ja en malta taaskaan ottaa, että päästään lähtee vaihtoon (3 VIIKON PÄÄSTÄ!!!! ♥ ♥ ♥) ja saan lueskella Ainon vaihdosta!

Käykäähän kurkkaa myös kolmen muun Ranskattaren blogit:
Regarde le ciel on Kaisan blogi, Viva la Vida Karon ja Sous le ciel de France Johannan!

SAKSA:
 
Tämä blogi edustaa uutta Saksa-blogia ja vaikuttaa tosi kivalta! Vaihtovuosi alkaa myöskin tässä kuussa, joten elämään Saksassa päästään tutustumaan ihan kohta!
 
En oo koskaan lukenu Saksa-blogia, mutta tää oli tosi iloinen uus tuttavuus! Noin kuukausi sitten loppui vaihto tämän blogin kirjoittajalla ja postauksia on tullut tasaiseen tahtiin.
 
ITALIA:
 
Tässä Rotary-vaihtari Elinan blogi, jonka nimeä mä yksinkertaisesti vaan rakastan! (Ihan btw, niin "attraversiamo" on suomeksi "mennään yli" ja luultavasti siis Eat Pray Love -leffasta, joka on ihan btw maailman ihanin elokuva, napattu.) Elinahan menee siis Sardiniaan ja itse asiassa menne meille tulevan vaihtarin perheeseen! Lähtö taitaapi olla ihan kohta ja odottelen innolla, että saan tästä blogista lukea elämästä Italiassa.
 
Toinen "tuplablogi"! Oona vietti vuotensa Meksikossa ja Senja palaa Sarnidian pääkaupungista ihan näinä päivinä! Tosi ihana blogi täynnä hyviä kuvia ja tekstiä.
 
SVEITSI:
 
En tosiaankaan tajua, että miten en löytäny yhtään suomenkielistä Sveitsi-blogia, enkä yhtään kunnollista enkukskaan.. Mutta tässä nyt au pair -blogi, jossa seikkailtiin ihanassa Sveitsissä! Jos joku miettii Sveitsiin lähtemistä vaihtoon tai muuten vain sinne matkustamista, kuulostaa tosi hyvältä! Kerroinkin joskus miljoona vuotta sitten, että kaks vuotta sitten olin siellä ja rakastuin siihen maahan niin, että on vaan joskus pakko päästä takasin ♥
 
svei

ITÄVALTA:
 
Jaana oli viime vuoden Rotaryn kautta Itävallassa ja tämä blogi kertookin hänen vuodestaan helmikuulta lähtien. Kehitystä bloggauksessa on mun mielestä ainakin tapahtunut kuukausien varrella!
 
TšEKKI
 
Ei mitään hajua, mitä tän blogin nimi tarkoittaa, mutta sen verran tiedän, että kyseisessä blogissa asustellaan Prahassa! Vaihtareita Tsekkeihin näyttää eksyvän niin harvoin, ettei vaihtariblogeja ole tarjolla, mutta tässä kuitenkin jotain liittyen kyseisessä maassa asusteluun :)
 
kkkkkkk

UNKARI:
 
Jos yhtään osaat englantia ja Unkari kiinnostaa, californialaisen Nicolen blogi voi auttaa! 2011-2012 vaihtovuotta koskeva blogi on kirjoitettu yksityiskohtaisesti ja helpolla enkulla, joten uskon, että ymmärrätte tekstin hyvin.
 
KROATIA:
 
Suomenkielisten blogien puutteessa, tässäpäs tiivis englanninkielinen lukupaketti Kroatian vaihdosta!
 

6 comments:

  1. Voii Nelli kiitti! :D Sunki blogia on ihana lukee ahaha, kohta päästää taas miitistä postailemaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha ole hyvä ja kiitos! jepjep so exciteeed!!! :D

      Delete
  2. siis mä en oo yhtään tajunnut, että Camilla tulee teille! mutta joo, Eat Pray Lovestahan toi on, se on vaan niin ihana sana! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe juu viikon päästä sekin on meille varmaan kohta kotiutunu :) niin on!!

      Delete
  3. Minne päin tota D1510-piiriä ootkaan menossa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nantesiin oon menossa! :) tiiät varmaan missä se on :D

      Delete